Spring til indhold

Arrangement om dansk samtidslitteratur og Karen Blixen

Tirsdag d. 12. juni 2018 dannede Müller-salen i Kino EUROPA i Zagreb rammerne om et arrangement organiseret af den danske ambassade sammen med Kroatisk Filologisk Samfund. Baggrunden for arrangementet var en særudgave af tidsskriftet Književna smotra (da.: Litterære anmeldelser) dedikeret til den kendte danske forfatter Karen Blixen og til dansk samtidslitteratur.

Ved arrangementet blev der vist en fransk dokumentar fra 2017 om Karen Blixens liv og arbejde (på fransk ’Karen Blixen, le songe d'une nuit africaine’ og på kroatisk ’San afričke noći’). Dokumentaren er instrueret af Elisabeth Kapnist.

Før forevisningen bød ambassadør Christian Thorning de fremmødte velkommen, hvorefter der var præsentationer og diskussioner ved redaktørerne af tidsskriftet, Dalibor Blažina og Irena Lukšić, samt oversætter Đurđica Žlebačić Sørensen. Andrija Škare var ordstyrer. Den danske forfatter Niels Frank var inviteret som en særlig gæst og gav en præsentation om hans arbejde i lyset af dansk samtidslitteratur.