Spring til indhold

Smart urban municipalities/cities and energy efficient industries - udveksling af erfaring mellem Danmark, Slovenien og Kroatien

Målet med konferencerne var at dele danske resultater i organiseringen af smarte urbane kommuner og byer

Torsdag og fredag den 12.-13. oktober 2017, afholdtes konferencer i Ljubljana og Zagreb under titlen "Smart urban municipalities/cities and energy efficient industries". Begge konferencer var organiseret af eksportrådet under den danske ambassade i Zagreb. Eventet i Zagreb blev officielt åbnet af den danske ambassadør Christian Thorning efter en indledende tale af vicepremierminister i Kroatien, Predrag Štromar, der understregede den kroatiske regerings engagement - både nationalt og inden for EU. Samarbejdspartnere på konferencerne var Zagreb og Ljubljana og borgmestre samt lokalpolitikere fra lokale kommuner. Konferencerne fik ydermere stor mediebevågenhed og tiltrak omkring 250 deltagere. 

En af lederne af smarte byer i Danmark, borgmester af Albertslund Steen Christensen, var en særligt inviteret gæst, som demonstrerede de bedste retningslinjer for en succesful selvstyret enhed. Borgmesteren var ledsaget af Kim Brostrøm fra Gate 21, som gav en forelæsning om innovative løsninger eksemplificeret for publikum ved hands-on løsninger. Tredje gæst fra Danmark var Finn Mortensen, leder af statsorganisationen State of Green. Han promoverede en national grøn omstilling i både virksomhedssektoren og samfundet generelt. 

Konferencerne presenterede de seneste trends og innovative løsninger via praktiske eksempler og udveksling af erfaringer. Paneldiskussioner med slovenske, kroatiske og danske repræsentanter blev også afholdt.