Gå til indhold

ambassadørens velkomst

Velkommen til hjemmesiden for den danske ambassade i Zagreb

I 30 år har Danmark og Kroatien haft tætte bilaterale relationer og arbejdet sammen i internationale fora såsom Europarådet, NATO og ikke mindst i EU. Vi står sammen om at møde udfordringerne i dagens Europa. 

Vore to landes sammenlignelige størrelse og mange delte interesser udgør et solidt grundlag for vort samarbejde. 

Ambassadens primære opgave er at repræsentere Danmark og fremme danske interesser og synspunkter i Kroatien. Vi arbejder samtidig med at udbygge samarbejdet mellem Danmark og Kroatien ved at være engageret og synlig i bredere dele af kroatisk samfundsliv, herunder inden for den politiske, økonomiske og kulturelle sfære til fælles udbytte for både danskere og kroatere. 

En vigtig del af arbejdet er at styrke samarbejdet mellem dansk og kroatisk erhvervsliv og – udover i Kroatien – også at fremme samhandelen med Albanien og Kosovo. I den forbindelse står ambassaden klar til at assistere med kommercielle aktiviteter på alle disse markeder. 

På denne hjemmeside findes information om ambassaden og de i alt fire danske konsulater i Kroatien. Jeg opfordrer til at følge os på Facebook, Instagram og LinkedIn (@denmarkincroatia) for derigennem at lære os endnu bedre at kende. Du er også velkommen til at følge mig på min professionelle profil på mediet X (@DkAmbCroatia).

Ole Frijs-Madsen

Ambassadør


Her kan du læse ambassadørens CV.