Gå til indhold

ambassadørens velkomst

Velkommen til hjemmesiden for den danske ambassade i Zagreb

I godt et kvart århundrede har Danmark og Kroatien haft tætte bilaterale relationer og arbejdet sammen i internationale fora såsom Europarådet, NATO og ikke mindst i EU. Vi står sammen om at møde udfordringerne i dagens Europa. 

Vore to landes sammenlignelige størrelse og mange delte interesser og værdier udgør et solidt grundlag for vort samarbejde. 

Ambassadens primære formål er at repræsentere Danmark og fremme danske interesser og synspunkter i Kroatien. Det er samtidig vores ambition at arbejde for at udbygge samarbejdet mellem Danmark og Kroatien ved at tage del i alle dele af kroatisk samfundsliv, herunder inden for den politiske, økonomiske og kulturelle sfære til fælles udbytte for både danskere og kroatere. 

En vigtig del af arbejdet er at styrke samarbejdet mellem dansk og kroatisk erhvervsliv og også at fremme samhandelen mellem det danske, slovenske, albanske og kosovoske marked. I den forbindelse står ambassaden klar til at assistere med kommercielle aktiviteter på alle disse markeder. 

På denne hjemmeside findes information om ambassaden og de i alt fire danske konsulater i Kroatien. Jeg opfordrer til at følge os på Facebook, Twitter og Instagram for derigennem at lære os endnu bedre at kende. 

 

Christian Thorning

Ambassadør